Audit energetic - Certificat energetic, Calcul G/G1, termoviziune, Audit energetic

certificat energetic, calcul g, termoviziune
Du-te la conținut

Audit energeticInaintea de reabilitarea termica este necesar un audit energetic.
Prin aceasta documentatie se determina consumurile reale de energie ale cladirii (incalzire, apa calda menajera, iluminat). Se propun masuri de reabilitare dupa care se recomanda cea mai buna varianta din punct de vedere tehnico-economic pentru reabilitare/modernizare. Este utila si celor care vor sa isi reduca consumul de energie si amprenta de carbon.
Audit energetic - totalitatea activitatilor specifice prin care se obtin date si elemente tehnice despre profilul consumului energetic real al unei cladiri/unitati de cladire existente, urmate de identificarea solutiilor de crestere a performantei energetice, de cuantificarea reducerii consumurilor energetice rezultate din solutiile propuse, de evaluarea eficientei economice a implementarii acestora prin indicatori economici si finalizate cu raportul de audit, potrivit metodologiei prevazute la alin. (1) al art. 5 din legea 372/2005
Raport de audit energetic - document elaborat in urma desfasurarii activitatii de audit energetic al cladirii, care contine descrierea modului in care a fost efectuat auditul energetic, a principalelor caracteristici termice si energetice ale cladirii/unitatii de cladire si, acolo unde este cazul, a masurilor propuse pentru cresterea performantei energetice a cladirii/unitatii de cladire si instalatiilor interioare aferente acesteia, precum si a principalelor concluzii referitoare la eficienta economica a aplicarii masurilor propuse si durata de recuperare a investitiei;

Raportul de audit energetic
Documentatia cuprinde si Raportul de audit energetic.

Din data de 15 septembrie 2020 incepe programul "Casa eficienta energetic" . Prin acest program se doreste reducerea consumului de energie din casele persoanelor fizice si a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Fondurile ajung pentru ~9000 de beneficiari. Suma maxim primita prin acest program este de 15000 euro dar nu mai mult de 60% din costurile totale.
Cheltuieli eligibile: montare tamplarie eficienta energetic, izolare acoperis, izolare pereti exteriori, montare unei centrale termice eficiente, montare panouri solare, montare sistem de ventilatie, montare corpuri de iluminat tip LED, senzori de miscare, robineti, conducte noi, etc.
Conditia de eligibilitatea a proiectului este ca eficienta energetica a locuintei sa creasca cu cel putin o clasa energetica.
Pentru a accesa programul, va trebuie un audit energetic (acesta curprinde si certificatul de performanta energetica initial).
Ghidul in gasiti pe site-u AFM: Ghid de finantare casa eficienta energetic
Prin acelasi program se pot obtine finantari pentru eficientizarea energetica a cca. 400 de scoli. Fiecare primărie poate primi 90% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 1,5 milioane de lei. Localitățile cu mai mult de 4.000 de locuitori, pot depune două proiecte și pot obține astfel până la 3 milioane de lei.

Comanda un audit energetic aici
Înapoi la cuprins